Overige diensten

Bespaar op uw stookkosten!

Om de verschillende dubbele beglazingen met elkaar te kunnen vergelijken en de juiste beglazing te kiezen, is het belangrijk om te kijken naar de isolatiewaarde. Deze waarde geeft aan hoeveel warmte er per seconde, per m4 en per graad temperatuurverschil tussen buiten en binnen wordt doorgelaten. 

 

De isolatiewaarde wordt ook wel de U-coëfficiënt genoemd. Hoe lager deze U-coëfficiënt is, hoe beter de beglazing isoleert. Om een voorbeeld te noemen: enkel glas heeft een U-coëfficiënt van 5,8, de traditionele dubbele beglazing (droge lucht vulling )  heeft een U-coëfficiënt van 2,8 en de U-coëfficiënt van hoog rendement HR++ beglazing  varieert tussen de 1,1 en 1,6. Dit betekent dat u met enkel glas twee keer zoveel warmte verliest dan met de traditionele dubbele beglazing , en zelfs tot vijf keer zoveel dan met hoog rendement HR++ beglazing  Hiermee kan u dus fors besparen op uw stookkosten. Hoe lager de U-coëfficiënt, hoe meer geld u bespaart. 

Liever beglazing op maat?

Hoog rendement HR++  beglazingen kan worden gecombineerd met andere beglazingen. Hoog rendement glas zou gecombineerd kunnen worden met  gelaagd veiligheidsglas,  geluidswerend glas of zelfs met zon regulerende beglazingen.

Wil u meer weten over Dubbel glas of heeft u vragen over de mogelijkheden ? Wij geven u graag advies.