Home / Glassoorten / Dubbel glas/isolatie glas
Glassoort

Dubbel glas/isolatie glas

Dubbel glas/isolatie glasVeel mensen die enkel glas in hun huis hebben, laten dit vervangen door dubbel glas. Deze keuze levert namelijk aanzienlijk meer wooncomfort op. Dit komt omdat dubbel glas isolerend en geluidswerend werkt. Hierdoor hoeft u de verwarming minder hoog te zetten en heeft u minder last van geluiden.

Isolerend dubbel glas
Isolerend dubbel glas bestaat uit twee glasplaten die door een af standhouder (ook wel spouw genoemd van elkaar worden gehouden. De randen van de glasplaten zijn afgesloten door een speciale kit waardoor er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen de twee glasplaten is gevuld met droge lucht. 

Zoals eerder vernoemd zal isolerend dubbel glas u veel voordelen opleveren. Bij standaard isolatieglas gaan de glasfabrikanten uit van een gemiddelde besparend van 35m3 aardgas per m2 glasoppervlakte per jaar. Daarentegen is een veel voorkomend nadeel van standaard isolatieglas dat de binnen ruit kan condenseren. Dit wordt veroorzaakt doordat er geen coating zit op het glas die ervoor zorgt dat de warmte in de ruimte blijft. 

Bent u benieuwd wat het kost om dubbel glas te zetten? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken de mogelijkheden, maken een offerte en komen het glas voor u inmeten.

Neem contact op

Glascentrale Ridderkerk
Kaartenmakerstraat 20
2984 CB Ridderkerk
Tel: 0180-234004
info@glascentraleridderkerk.nl

Glascentrale Oosterhout
Tel: 0162-700584
info@glascentraleoosterhout.nl
Offerte aanvragen Noodnr: 06-23294750