Home / Glassoorten
Glascentrale Ridderkerk

Glassoorten

Er zijn verschillende soorten glas. Allemaal met hun eigen kwaliteiten en specificaties. Wij van Glascentrale Ridderkerk begrijpen het als u hier meer informatie wilt. Daarom kunt u hier bekijken welke glassoorten wij in ons assortiment hebben en welke glassoort voor u geschikt is. Mocht u vragen hebben of meer informatie willen, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!
Dubbel glas/isolatie glas

Dubbel glas/isolatie glas

Veel mensen die enkel glas in hun huis hebben, laten dit vervangen door dubbel glas. Deze keuze levert namelijk aanzienlijk meer wooncomfort op. Dit komt omdat dubbel glas isolerend en geluidswerend werkt. Hierdoor hoeft u de verwarming minder hoog te zetten en heeft u minder last van geluiden.

Lees verder
Enkel glas

Enkel glas

Enkel glas is de verzamelnaam voor alle enkelbladige glassoorten. Denk hierbij aan standaard vensterglas en alle glassoorten met een motief of reliƫf. Omdat enkel glas voor veel woningen en panden niet ideaal is, wordt dit vrijwel nooit meer in nieuwbouw geplaatst. Dit komt doordat het glas relatief snel breekt en niet goed isoleert. Hierdoor kan er aanhoudende condensvorming ontstaan waardoor de kozijnen aan de binnenkant nat worden.

Lees verder
Glas in lood

Glas in lood

De perfecte manier om uw woning of pand een uniek karakter te geven, is door glas in lood te laten plaatsen. Tegenwoordig is er veel vraag naar en plaatsen wij regelmatig glas in lood in verschillende woningen. Bij Glascentrale Ridderkerk kunt u kiezen voor een bestaand ontwerp of een eigen ontwerp. Ook kunnen wij uw huidige glas in lood raam restaureren.

Lees verder
Hoogrendement/HR++

Hoogrendement/HR++

Een ander glassoort uit ons assortiment is HR+= glas. Dit Hoogrendement glas is ideaal om een hoger niveau van thermische isolatie te kunnen behalen. Het glas bestaat uit twee glasbladen met een spouw ertussen. Om een beteren U-waarde te kunnen behalen kan de ruimte tussen de glasbladen kan gevuld worden

Lees verder
Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Bent u op zoek naar veiligheidsglas? Glascentrale Ridderkerk heeft het voor u. Veiligheidsglas kan op verschillende manieren behandeld en bewerkt worden. Zo kan het glas thermisch worden bewerkt zodat het gehad wordt, dit wordt ook wel hardglas genoemd.

Lees verder